Als agrupats,

Breu

Durant els darrers dos anys el nucli constituent de l’agrupació d’arquitectes sènior del Col·legi d’arquitectes de Catalunya (COAC) ha desenvolupat una tasca alhora il·lusionada, engrescadora i feixuga que ens ha dut fins on som avui. El treball constituent -de difusió, reglamentació, administració, representació, programació, etc-  ha estat conduït per un grup molt reduït fins assolir la constitució formal de l’Agrupació d’arquitectes sènior, en motiu de l’Assemblea del COAC de maig de 2023. Estem, doncs, en condicions d’omplir de contingut la nostra agrupació amb la participació de totes i tots, en la mesura, amb la intensitat i l’orientació que cadascú de nosaltres ho desitgem fer.

Al COAC hi ha uns 3000 arquitectes de més de 60 anys. D’aquests, unes dues-centes persones formem part de l’agrupació sènior. A diferència d’altres agrupacions del COAC, els sènior no tenim cap interès de defensa sectorial de la professió. Som un grup heterogeni de persones amb trajectòries professionals i interessos força distints quins factors comuns són tres: ser arquitectes, tenir més de seixanta anys i haver decidit agrupar-nos dins el COAC entorn tres pilars: la Cultura, l’Acompanyament i l’Opinió.

Motivació

Al torn de precs i preguntes de l’Assemblea general extraordinària de l’agrupació d’arquitectes sènior celebrada el 16 de novembre passat, es va proposar i valorar positivament “demanar a tots els agrupats un escrit breu sobre el què esperen de l’agrupació”. Es va apuntar la possibilitat de realitzar una enquesta més àmplia, però considerem que és important saber, estrictament, allò que pugui fer un servei immediat als agrupats i a l’agrupació, per mitjà de la seva Junta directiva, en relació als tres pilars que sustenten l’agrupació:

La Cultura: Club de Lectura, presentacions de llibres. Arquillibres. Visites culturals a exposicions, edificis, etc. Excursions i viatges

L’Acompanyament: Ajuda. Cooperació. Cura de la salut i del comfort dels agrupats, així com d’altres col·lectius, en especial dels joves (AJAC). Relacions institucionals. Mentoria. Banc de Temps (AJAC). Jubilació. SOC. Intercol·legial. Habilitació del Títol d’Arquitecte. Pressupostos de l’agrupació.

L’Opinió. UIA 2026. Prospectiva. Obrir nous escenaris de cara al futur. Opinió pròpia sobre assumptes vinculats a l’arquitectura, l’urbanisme, el paisatge, el territori, etc. Think tank.

Opinió dels agrupats

Les tres preguntes que segueixen tenen per objecte aproximar-nos a les expectatives, els interessos i la disponibilitat dels agrupats en relació amb l’activitat de l’agrupació.

La Junta directiva de l’Agrupació d’arquitectes sènior del COAC

 

Opinió dels agrupats: tres preguntes i un relat breu

L’agrupat

  Responsable del tractament

  Col·legi d’Arquitectes de Catalunya "COAC"

  Finalitat del tractament

  Agrupar-se a l’Agrupació d’Arquitectes Sènior/a i rebre informació mitjançant el formulari.

  Legitimació del tractament

  El seu consentiment per tractar les seves dades personals

  Destinatari de cessions o transferències

  No es realitzaran cessions o transferències internacionals de dades personals

  Drets de les persones interessades

  Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com, l’exercici d’altres drets conforme a l’establert a la informació addicional.

  Informació addicional

  Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades